Онлайн TV FM радіо FM пауза

Презентація видання творів Василя Стефаника відбулася в музеї історії міста Коломиї. Відео

Новини

Презентація видання творів Василя Стефаника відбулася в музеї історії міста Коломиї. Захід пройшов у рамках обласного святкування 150-річчя з дня народження талановитого краянина. Коломияни мають нагоду першими познайомитися із виданням, автори переконують воно – унікальне.

Презентувала видання творів Василя Стефаника лауреатка культурно-мистецької премії імені Марка Черемшини, дослідниця творчості Василя Стефаника Іванна Юрчук. Науковиця вважає, що попри значну кількість книг  краянина,  саме це видання  є унікальним.

“Найперша унікальність видання полягає в тому, що передмова написана товаришем Василя Стефаника Юрієм Орачевським. Передмова до книжки написана ще в 1932 році, але з певних міркувань та передмова не була надрукована. Ми зібрали повний комплект творів Василя Стефаника. Всі новели, звірені з прижиттєвими збірками письменника. Наступне те, що є незавершені твори письменника”, – відзначила Юрчук.

Тираж видання понад тисяча примірників. Книгу можна буде дістати у всіх бібліотеках міста над Прутом. Також автори подбали, аби всі бажаючі могли її придбати для власних бібліотек.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua