Онлайн TV FM радіо FM пауза

Представники деревообробних підприємств Прикарпаття вийшли на протест. Відео

Новини

Представники деревообробних підприємств Прикарпаття вийшли на протест під стіни адмінбудівлі. Кажуть, на ринку необробленої деревини виник дефіцит сировини. А ціни на неї надто високі.

Голова асоціації деревообробних підприємств Ігор Соболевський пояснює, на одному майданчику закупівель торгують покупці з різними фінансовими можливостями. А виграють аукціони лише великі підприємства або перекупники. Та навіть вигравши аукціон, скаржаться підприємці, отримати товар практично не можливо.

До прикладу, верховинські підприємства ще на початку 2021 року могли придбати 80% деревини. Натомість нині через надто високі ціни придбали лише 15% .

Цікавим є й те, що з 1 липня в дію вступив закон, який прирівняв деревину до біржового товару. А відтак  продається лише на спеціалізованих біржах, яких в Україні немає. А це ще один крок до ліквідації підприємств. Тож  деревообробники вимагають в уряду негайно прийняти закон про ринок деревини.

Після години протесту під адмінбудівлею підприємців таки запросили  на зустріч із заступником голови ОДА Андрієм Ярмольським. Журналістів у кабінет не впустили. Утім, чиновники все ж вийшли до преси та розповіли, про що домовились.

Як результат – створена робоча група, яка представлятиме інтереси деревообробних підприємств на державному рівні. Перше засідання відбудеться вже цього тижня. Вирішуватимуть, як забезпечити місцевих підприємців потрібною кількістю деревини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
rai.ua