Онлайн TV FM радіо FM пауза

Посуха в Тунісі призвела до зростання цін на овочі та кризи в молочній галузі. Відео

Новини

Після трьох років посухи туніські водосховища майже спорожніли. Під загрозою врожай, який має критично важливе значення для економіки північноафриканської країни. Тепер влада підвищує ціни на воду для домогосподарств і підприємств.

З вересня в Тунісі випала лише п’ята частина звичайного обсягу опадів. Це водосховище Сіді-ель-Баррак — за 140 кілометрів від столиці Тунісу. Тут тріскається земля, а дерева повільно всихають.

Фермери кажуть, що не знають, як далі жити. Колись тут вирощували пшеницю. Нині залишилися переважно оливкові плантації. Оливкова олія — і тепер найважливіший експортний товар країни.

Економіка Тунісу останніми роками занепадає. Через це країні важко імпортувати продовольство з інших країн, а також фінансово підтримувати місцевих фермерів.

До того ж посуха зменшила обсяги виробництва корму для худоби, через що почалася криза й у молочному секторі. Фермери розпродують свої стада, а в супермаркетах дедалі складніше знайти молоко та масло.

Влада віддала пріоритет основним харчам та експортним культурам. Тож вона закликала фермерів припинити зрошувати водою із водосховищ овочеві поля. Також, як надзвичайний захід, подекуди обмежили постачання води на ферми. Це призвело до того, що в країні різко зросли ціни на овочі, а інфляція в грудні збільшилася на 10 %.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua