Онлайн TV FM радіо FM пауза

Понад два десятки колективів зібрались в Івано-Франківську, щоб відтворити старовинні колядки

Новини

Прикарпаття колядує. Попри війну з російським окупантом та тяжкі роки боротьби, українські традиції живуть та дають силу і міць нашому народу. Не тільки зберігає, а й множить наші традиції Івано-Франківський навчально-методичному центрі культури і туризму Прикарпаття.

Уже понад 15 років на невеличкій сцені, у час різдвяно-новорічних свят, збираються народні колективи з різних громад Прикарпаття. Тут вони представляють унікальні композиції та співають автентичні колядки і щедрівки.

Долинський колектив уже понад 10 років співає на цій сцені і завжди, каже його художня керівниця  Галина Курос, стараються вносити якісь цікавинки у свій виступ. Крім того наймолодша колядниця цього дійства також із молодіжного колективу Долинського будинку культури.

Не тільки колядками та щедрівками сповнився зал Центру культури й туризму Прикарпаття. Адже всі колядники підготували для присутніх свої особливі віншування.

Загалом, свої різдвяні колядки та щедрівки презентували у своєму виконанні понад 25 колективів із різних громад Прикарпаття.  

Збираючись щороку до спільної концертної коляди, громади Прикарпаття відображають багатство українських традицій та дух єдності, який зростає  навіть в тяжкі часи війни.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua