Онлайн TV FM радіо FM пауза

Польща розслідує причини витоку нафти на трубопроводі «Дружба». Відео

Новини

Польща розслідує причини витоку на трубопроводі «Дружба», яким до Європи надходить російська нафта. Компанія-оператор виявила прорив 11 жовтня на західній ділянці, яка розташована ближче до кордону з Німеччиною.

Місце витоку — кукурудзяне поле без забудови, що за 70 кілометрів від міста Плоцьк. Нині там працюють пожежники та представники служб безпеки.

Водночас поки повідомляють, що про диверсію не йдеться, і що інцидент не можна порівняти з тим, який стався на «Північних потоках». Влада каже, що це випадкове пошкодження. Відбулася розгерметизація однієї з двох гілок, через яку нафта надходить до Німеччини. Утім, витік також викликає побоювання щодо безпеки постачання енергоносіїв до країн ЄС. І це дуже тривожний сигнал для Європи, яка зіткнулась із серйозною енергетичною кризою.

Місцеві жителі в районі витоку кажуть, що відчувають запах нафти.

Нафтопровід «Дружба» — один із найбільших у світі. Ним російську нафту постачають до більшої частини Центральної Європи, зокрема до Німеччини, Польщі, Білорусі, Угорщини, Словаччини, Чехії та Австрії. Влада Німеччини планує припинити імпортувати нафту з Росії, починаючи з кінця цього року. Нині ж 30 % енергоносіїв, що надходять до країни, російського походження. Нафтопереробний завод у Шведті особливо залежав від нафтопроводу «Дружба».

Наразі Німеччина веде переговори про постачання нафти з Казахстану. Однак її теж мали доставляти аварійним трубопроводом.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua