Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Яремче сформують і оприлюднять список тих, хто тікає від мобілізації

На нараді влади Яремчанщини з керівниками організацій, підприємств та установ вирішили формувати список тих, хто ухиляється від мобілізації, і оприлюднювати його.

Під час робочої зустрічі першого заступника Яремчанського міського голови Юрія Бодоряка із керівниками місцевих організацій, підприємств та установ ішлося про те, що жодна політична партія чи громадська організація, яка функціонує на теренах Яремчанщини, не долучилася до проведення мобілізації. “А, навпаки, у такий непростий для держави час, – відзначив Юрій Бодоряк, – саботують або гальмують у той чи інший спосіб мобілізаційний процес. Чимало “активних громадських активістів” і надалі переймаються власними меркантильними інтересами”. Про це на своєму сайті повідомив виконком Яремчанської міської ради.
 
Повістки надходять до потенційних призовників відповідно до їхнього військового фаху. Сьогодні, приміром, особливо затребувані в армії артилеристи, зенітники, танкісти. Власне цим і пояснюється непропорційність надходження повісток у населені пункти, пояснювали на зустрічі представники влади.
 
Торкнулися на нараді і питання можливого ухилення громадяни від мобілізації. Відзначили, що таких фактів на Яремчанщині поки що не зареєстровано. Та якщо вони матимуть місце, запропонували формувати списки “дезертирів” і публічно оприлюднювати ці дані. Можливо, й у місцевій газеті. 
 
До відома присутніх довели, що за потреби військкомату буде задіяний  транспорт як комунальних підприємств, так і державних установ міста. Приміром, для того, щоби розвозити повістки. Тож Юрій Бодоряк попросив керівників із розумінням поставитися до цього. Також працівників бюджетних та державних установ можуть залучати як для мобілізаційної роботи, так і для спільного із працівниками міліції патрулювання вулиць міста.
 
За статистичними даними, кожен десятий, викликаний повісткою до військкомату, йде служити у військо. Але кожен проходить медичну комісію та уточнення даних із військового фаху.

 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua