Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Нью-Йорку проходить 77-ма Генасамблея ООН. Відео

Політика

Британський прем’єр Ліз Трасс і її японський колега Фуміо Кісіда провели зустріч на полях 77-ї Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Трасс засудила провокації Китаю щодо Тайваню, які загрожують спеціальній економічній зоні Японії.

Трасс і Кісіда також наголосили на важливості співпраці демократичних країн, зокрема через міжнародні організації, такі як «Велика сімка». Ще новий британський прем’єр зустрілася із президентом Франції Емманюелем Макроном.

Уперше за три роки Генеральна Асамблея проходить наживо, а не онлайн. Сесію відкрив Генеральний секретар Антоніу Гутерреш. Він говорив про сумну картину у світі, а також закликав 193 країни-члени виправити «колосальну глобальну дисфункцію».

Головні теми Асамблеї — клімат, війна в Україні та пандемія. Президент Туреччини нагадав делегатам, що вони несуть спільну відповідальність за стабільність у світі.

Водночас лідер Південної Кореї теж закликав демократичні країни до співпраці та єднання. Цього місяця Північна Корея офіційно закріпила право завдавати випереджальних ядерних ударів для свого захисту. Зі слів її лідера Кім Чен Ина, новий закон робить ядерний статус КНДР «незворотним» і забороняє переговори про денуклеаризацію.

Президент Південної Кореї зазначив, що світова спільнота має захистити свою свободу через солідарність та відданість міжнародним нормам.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua