Онлайн TV FM радіо FM пауза

США нададуть Україні ще $625 млн військової допомоги. Відео

Політика

Пакет допомоги включатиме чотири ракетно-артилерійські системи високої мобільності HIMARS, 32 гаубиці, 200 протимінних машин і сотні тисяч артилерійських і мінометних боєприпасів.

Таким чином загальна кількість наданих Україні систем HIMARS становитиме 20 одиниць. Варто зазначити, що саме ці ракетно-артилерійські системи відіграли значну роль в успішних наступальних операціях Збройних Сил України.

Лідери США та України поспілкувалися телефоном у вівторок, коли верхня палата парламенту росії офіційно схвалила анексію частини української території після так званих «референдумів».

Згідно із заявою Білого дому, президент Байден також підтвердив «незмінну готовність Сполучених Штатів Америки накладати серйозні санкції на будь-яку фізичну, юридичну особу чи країну, яка підтримає цю анексію». Водночас Володимир Зеленський подякував Джо Байдену за черговий пакет оборонної підтримки.

Минулого тижня Сполучені Штати Америки також оприлюднили пакет фінансування розміром 1,1 мільярда доларів через програму «Ініціатива сприяння безпеці України». Це означає, що уряд має закуповувати зброю у промисловості, а не вилучати її з наявних запасів зброї в США.

Згідно з програмою, ще 18 HIMARS-ів, а також різні типи протидронних і радіолокаційних систем можна придбати за довгостроковими контрактами. Проте на виконання цих контрактів знадобиться кілька років.

Анонсований президентом Байденом пакет допомоги — перший у новому фінансовому році, який у США розпочався 1 жовтня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua