Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поліцейські Прикарпаття роздали мешканцям області світлоповертаючі флікери

Новини

Майже три десятки аварій за участі пішоходів упродовж першого місяця 2023 року. Тільки за січень на Прикарпатті у дтп постражали 20 людей. Ще шестеро – загинули. Тож поліцейські Івано-Франківщини спільно зі службою автомобільних доріг провели акцію для пішоходів «Будь помітний у темряві». На ділянці дороги Н-09 сполученням «Мукачево – Львів», яка проходить через село Угринів, людям роздавали світловідбивачі флікери.

Також мешканцям Прикарпаття нагадали правила безпеки на дорозі. Світлоповертаючі елементи, каже речник поліції Андрій Яцків, вкрай необхідні для безпеки пішоходів, особливо в осінньо-зимовий період, коли на дворі швидко темніє. Правоохоронці нагадують, під час руху автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар водій може помітити пішохода на відстані 25-30 метрів. А при наявності флікера людину видно до 130-150 метрів з ближнім та від 300 до 400 метрів з дальнім світлом фар. Завдяки цьому водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.

Загалом правоохоронці встигли роздати пішоходам майже сотню елементів, які кріпляться на одяг, сумки чи рюкзаки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua