Онлайн TV FM радіо FM пауза

Покинув Французький легіон, щоб захищати рідну Україну: історія військового Станіслава Чечко. Відео

чечко Новини

У 2015 році франківець Станіслав Чечко вступив до лав французьких легіонерів і зміг дослужитися до звання офіцера. Та 24-те лютого 2022 року все змінило. В цей день хлопець вирішив повернутися додому та боронити Батьківщину. 

Тоді разом з товаришем, теж українцем, написав рапорт з проханням розірвати контракти. Командир – відмовив. Однак це Станіслава не зупинило. За дезертирство з французського легіону йому загрожує до 5 років ув’язнення, однак він ні про що не шкодує.

Разом зі своїм підрозділом Станіслав захищав державу на півночі та сході. А в жовтні 2022-го – воював на Луганщині. Там отримав перше поранення в ногу. Після лікування повернувся назад на позиції. Однак, нещодавно ворог поцілив у військового вдруге. Цього разу осколок потрапив у око.

Ще одним своїм обов’язком на передовій Станіслав вважає – порятунок чотирилапих.  Розповідає, часто це тварини, яких господарі залишили.

Зараз Станіслав на реабілітації – відновлюється після контузії та намагається стабілізувати око. Воїн закликає українців донатити. Крім того, зізнається хлопець, військовим на передовій дуже важлива моральна підтримка та віра в перемогу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua