Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поблизу Івано-Франківська блукає ведмідь: мешканців попередили про небезпеку

Новини

Мешканців Івано-Франківської ТГ попередили про небезпеку нападу бурого ведмедя. Особливо це стосується краян, які живуть поблизу лісу (Хриплин, Черніїв, Микитинці, Вовчинець).

Про це пише РАІ з посиланням на Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства. Так, до установи надійшло звернення від громадян про появу бурого ведмедя у лісфонді Івано-Франківської ТГ.

Бурий ведмідь занесений до Червоної книги України. Полювання на звіра заборонено. Лісівники не мають права знищувати тварину, оскільки вона знаходиться під охороною держави.

“Про появу звіра при загрозі життю людей та домашніх тварин просимо повідомляти Національну поліцію (102), Державну службу з надзвичайних ситуацій (101) та Управління екології”, – йдеться в повідомленні.

Лісівники також надали поради, як діяти при зустрічі з ведмедем:

  • Перебуваючи у місцях, де мешкає ведмідь, говоріть голосно, створюйте помірний шум – співайте, свистіть, плескайте у долоні, носіть із собою свисток або дзвіночок.
  • Якщо сталося так, що ви зустрілися з ведмедем – зберігайте спокій і не пробуйте втікати. Найкраще – не обертаючись спиною до тварини, неспішно відходити на безпечну відстань.
  • Не робіть різких рухів, не відганяйте хижака камінням чи палицею. Реакція тварини може бути непередбачуваною.
  • Не залишайте після відпочинку у лісі харчі та сміття, щоб ведмеді не звикали до людської їжі.

Як повідомляло РАІ, раніше лісівники розповідали, що на території лісу сіл Велика Кам‘янка та Годи-Добровідка розгулює ведмідь.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua