Онлайн TV FM радіо FM пауза

Південь Європи через екстремальну спеку охопили пожежі. Відео

Новини

Тисячі пожежників борються з вогнем в Іспанії, зокрема в Каталонії. Полум’я стрімко поширюється біля житлових районів. Люди евакуюються.

Регіон Малага, що на півдні Іспанії, популярний серед британських та північноєвропейських туристів. Туди боротися з вогнем прибуло 18 гелікоптерів та літаків. Долина Херте в районі Естремадура минулого тижня була осередком найбільших пожеж. Там теж працювала спецтехніка й літали вертольоти.

Теплова хвиля прийшла до країни приблизно 10 липня. Температура повітря подекуди перевищувала 45 градусів. Зафіксований у цей період максимум — 45,7. Через це почалися десятки лісових пожеж. Метеорологи кажуть, що з цього тижня температура почне знижуватися, проте, як і раніше, буде аномально високою.

Від теплової хвилі потерпає не лише Іспанія. Уся південна Європа опинилася у владі вогняної стихії, зокрема Греція, Франція та Італія. На південному заході Франції лісові пожежі вже охопили понад 11 тисяч гектарів території. Евакуювали більш як 14 тисяч осіб. У кількох регіонах оголошено червоний рівень небезпеки.

В Італії, де останніми днями спалахнули невеликі пожежі, очікують підвищення температури повітря до 40 градусів і більше. Аналогічні температури прогнозують у Великій Британії. Це перевищить попередній офіційний рекорд 38,7 градуса Цельсія, що зафіксували в Кембриджі 2019 року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua