Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківська громада продовжує підтримувати військовослужбовців та їхні родини у 2024 році. Відео

Новини

Пріоритетом для Івано-Франківської громади у 2024 році залишається підтримка військовослужбовців та їхніх родин, соціальний захист тих, хто отримав поранення, а також допомога родинам полеглих учасників бойових дій, зазначив голова громади Руслан Марцінків.

«Зважаючи на те що немає вже військового ПДФО  і зменшилися доходи в місцевий бюджет, місто збільшує програми, особливо програми підтримки з франківської громади. Це виплати на амуніцію, пораненим хлопцям, реабілітація, компенсація за житлово-комунальні послуги. Важливо, що багато з цих послуг можуть оформити рідні та онлайн. Важливо підтримувати і розуміти, що перемагати, точніше йти до перемоги має йти вся країна, а не лише ті, хто  безпосередньо воює. Тому кожен це має розуміти і так поступати».

27-річний В’ячеслав Сімків прийшов оформити пільгу на комунальні послуги за посвідченням учасника бойових дій. Оскільки отримав поранення минулого року, планує подати заяву і на цю допомогу.

«Я насамперед подавав на комунальні виплати на житло. Минулого разу я не доніс всі документи, тому от зараз доніс. І ще теж мені радили подати на одноразову допомогу при отриманні поранення і на спорядження. Про це я дізнався, коли лежав в лікарні. До мене прийшли провідати і сказали, що є такі виплати взагалі. Я вирішив, раз уже іду в ЦНАП, подам і на них теж. Зайвими ці гроші точно не будуть, зазвичай вони ідуть на це саме спорядження, на побутові витрати. Тратиться все доволі швидко. Тому зайвими точно не будуть. А 50 тисяч – це взагалі дуже велика сума, як на мене».

За словами директора департаменту адміністративних послуг Богдана Пителя, найзатребуванішою є послуга на амуніцію. Надійшло уже подано понад 30 заявок від військових.

«У 2024 році продовжуються ряд соціальних програм. Найпопулярнішою є послуга на амуніцію, Цього року збільшено суму і є можливість отримати 50 тисяч гривень. Перелік документів незмінний. Основний момент стосується що зареєструвалися до 31.12. 2023 року і так само стосується ВПО, що стали на облік до цього періоду. Ті захисники та захисниці, що минулого року отримали 20 тисяч гривень на амуніцію, можуть отримати кошти і цього року. Але потрібно надати нову довідку про безпосередню участь у бойових діях за 2024 рік. Станом на сьогодні вже подано 33 заяви на цю послугу».

Дізнатись детальний перелік документів на виплати, а також подати заявки можна у ЦНАПах Івано-Франківської громади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua