Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Голос пекельної стріли»: композитор Роман Григорів зіграв на частині російської ракети з Ірпеня. Відео

перформанс Григорів Новини

Вперше в Івано-Франківську відбувся артперформанс «Голос пекельної стріли». Композитор, Роман Григорів, зіграв на частині російської ракети «Ураган». Також, йому акомпанував струнний ансамбль «Quattro Сorde».

Один з головних інструментів – частина ракети від реактивної системи залпового вогню «Ураган». Така особливість артперформансу «Голос пекельної стріли», що відбувся у Івано-Франківську. Композитор, Роман Григорів розповідає, це реквієм, що нагадує українцям про жахи спричинені війною.

“Я почав грати смичком – вона кричала, грала і я зрозумів. що треба швидко щось зробити з цією ракетою. Я за ніч написав ці пару треків. Для мене це не просто якийсь там концерт, це реквієм. Це те, що всередині мене”.

Павліченко співає біля ракеи

Одну з головних ролей в артперформансі виконала співачка Софія Павліченко. Дівчина зізнається, що важко творити, перебуваючи біля снаряду вбивства, проте це реалії життя кожного українця.

“Величезний контраст в тому, що ти виконуєш прекрасну музику і стоїш біля знаряддя вбивства. Але в цьому і закладена сила нашого народу: не дивлячись ні на що, ми такі є – ми україні, які творять не дивлячись ні на що”.

Акомпанував – струнний ансамбль «Quattro corde». На думку художньої керівниці, Анжели Приходько, поєднання гри на струнних інструментах із звучанням ракети повністю передає закладений сенс.

Частина ракети, яка була головним музичним інструментом в артперформансі привезена військовим волонтером з Ірпеня, кажуть організатори.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua