Онлайн TV FM радіо FM пауза

Перегінська лікарня отримала сучасний апарат штучної вентиляції легень. Відео

Новини

Ще один медичний заклад Прикарпаття отримав нове обладнання. Цього разу сучасний апарат штучної вентиляції легень передали Перегінській лікарні. Вона обслуговує близько 25 тисяч мешканців.

Директорка медзакладу Галина Шкіра каже, до цього у них було два ШВЛ-апарати, однак вони вже застарілі. А новий є сучасним і дуже необхідним для палати інтенсивної терапії.

Очільниця Прикарпаття Світлана Онищук зазначає, населення області, внутрішньо переміщені особи та військовослужбовці потребують якісної медичної допомоги. Тож у військовій адміністрації працюють над підсиленням закладів охорони здоров’я:

«Під час реформи децентралізації ми завжди говорили про те, що незважаючи на те, де проживає людина, чи це навіть у найвіддаленішому куточку – там має бути якісна медицина. Тому сьогоджні нашим важливим завданням є підсилення медичних закладів. З обласного бюджету постійно ми виділяємо кошти на обладнання, на ремонтні роботи», – коментує Світлана Онищук.

Перегінська лікарня обслуговує понад 25 тисяч жителів і надає медичні послуги у 7-ми базових напрямах. У медзакладі – 80 ліжкомісць для пацієнтів.

«У нас на 80 ліжок зараз 64 пацієнти. Лежать у нас в основному жителі села. Однак є і 8 внутрішньо переміщених осіб, які живуть і нас уже більше року», – каже директорка Перегінської лікарні Галина Шкіра.

Нині серед пацієнтів –  троє захисників з різними видами травм. Захисник із Запорізького напрямку має важку травму хребта з множинними ускладненнями і нагноєннями. Ще один пацієнт – з мінно-вибуховою травмою. А у захисника із Краматорського напрямку сечокам’яна хвороба.

Цьогоріч у лікарні планується підписання пакету мобільної паліативної допомоги. Це дасть змогу здійснювати виїзди та надавати необхідну медичну допомогу важкохворим людям вдома.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua