Онлайн TV FM радіо FM пауза

Перед Великоднем воїни-афганці організували толоку в Калуші. Відео

Новини

Перед Великоднем калуські воїни-афганці організували толоку. Вони прибрали місце, де планується встановлення пам’ятника учасникам бойових дій на території інших держав.

Також на цьому місці облаштують сквер Військових ветеранів. Кілька десятків хлопців підчистили та побілили дерева, засипали щебенем територію.

На Калущині налічується майже тисяча осіб, які безпосередньо брали участь у різних бойових операціях на територіях інших держав: понад 400 осіб – у чеських подіях 1968 року, 285 – в афганській війні, понад 20 – в арабо-ізраїльському конфлікті 1962 року. Усього калушани були задіяні у 19-ти збройних конфліктах.

Пам’ятник висотою два метри планують встановити на перетині вулиць Височанка і Степана Бандери. Обране місце є символічним: раніше у будівлі навпроти, де зараз знаходиться управління надзвичайних ситуацій, був розташований військовий комісаріат, звідки хлопців відправляли в Афганістан.

“Вже проєкт дуже гарний є, скоро ми оприлюднимо його. Покажемо, що має бути і стоянка для машин, і доріжки, і лавочки, і світло, і сходи тут повинні бути. Ми сьогодні відбили територію, де воно би мало бути. Так помаленьку ми до того йдемо, щоб воно втілилося в життя”, – повідомив Володимир Сорохтей, голова Калуської спілки воїнів-афганців.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua