Онлайн TV FM радіо FM пауза

Пан Гі Мун: «Світ повинен вшанувати жертв Бучі». Відео

Новини

Пан Гі Мун, який обіймав посаду Генерального секретаря ООН з 2007 по 2016 рік, відвідав Бучу. Там наприкінці березня, після відходу російських окупаційних військ, сотні мирних жителів були знайдені мертвими.

Пан Гі Мун разом із колишнім президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом приїхав до України в межах міжнародної мирної ініціативи «The Elders», тобто «Старійшини». Сантос теж назвав розправу над мирним населенням злочином проти людяності.

Два колишні лідери відвідали місце братської могили біля церкви Андрія Первозванного. А також переглянули фотографії з наслідками інтенсивних боїв, що точилися наприкінці лютого та в березні у Бучі та на околицях.

Убивства мирного населення в цьому місці стали символом жорстокості війни. Вони були вчинені, під час невдалої спроби росії захопити столицю України. Муніципальна влада заявила, що після 33-денної російської окупації в районі Бучі було знайдено 458 тіл, серед яких 12 дітей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua