Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську вручили подарунки авторам кращих малюнків Палацу Потоцьких. Відео

screenshot 2 7 - В Івано-Франківську вручили подарунки авторам кращих малюнків Палацу Потоцьких. Відео - rai.ua Новини

«Палац сьогодні і завтра». В Івано-Франківську підбили підсумки мистецької акції, у якій взяли участь учні дитячої художньої школи. Вони упродовж осені проходили пленерну практику в Палаці Потоцьких. А наприкінці дітлахам запропонували зобразити пам’ятку архітектури в своєму баченні.

Юні художники написали 24 мистецькі роботи. Члени журі обрали 7 найкреативніших. По одній футболці подарували кожному з авторів малюнків. Інші можна буде придбати у Палаці Потоцьких, аби підтримати юних митців. Одну з таких робіт намалював 14-річний Дмитро Уніцький.

«Я вирішив зробити у такому незвичайному стилі. Тут є перспектива, я малював лайнерами і аквареллю. Я навіть цього не очікував, думав звичайна робота, але тим, хто обирав – вона дуже сподобалась», – розповідає Дмитро Уніцький, учень Івано-Франківської дитячої художньої школи.

screenshot 1 2 - В Івано-Франківську вручили подарунки авторам кращих малюнків Палацу Потоцьких. Відео - rai.ua

«У нас така виникла ідея намалювати палац і всі ці атрибути, щоб діти намалювали своє відношення, як б вони хотіли, щоб він виглядав. Але ми думаємо, що це будемо продовжувати літом, зробимо таку більшу акцію, коли буде більше дітей і буде тепліше», – каже Ольга Шутка, в.о. директора Івано – Франківської дитячої художньої школи.

У сімці кращих і яскравий малюнок Юлії Яременко. Розповідає, у такому стилі працює постійно. Її палац – казковий та фантастичний.

«Я люблю малювати узагальнені форми. Також я обожнюю використовувати дуже яскраві кольори, щоб моя робота могла кидатися в очі і не залишала людей байдужими», – каже Юлія Яременко, учениця Івано-Франківської дитячої художньої школи.

Заступник директора Палацу Потоцьких Михайло Дейнега зізнається, обрати найкреативніші роботи було дуже складно. Адже кожна дитина має талант та свій власний стиль. Утім, вдалось виокремити сім, які членам журі сподобались найбільше.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua