Онлайн TV FM радіо FM пауза

Освітяни у рамках інформаційної кампанії “Тиждень якості освіти” зустрілись в Івано-Франківську. Відео

Освітяни України у рамках інформаційної кампанії “Тиждень якості освіти” зустрілись в Івано-Франківську. На конференції розповіли про організацію навчального року, підтримку освітніх закладів та акредитацію програм під час війни.

Подбати про безпеку та не забути про якість. В Івано-Франківську обговорили виклики, які нині стоять перед освітянами. Перший заступник голови держслужби якості освіти України Олександр Якименко зазначає, найважливіше завдання у час війни – створити для дітей та педагогів безпечне середовище.

Та в нових реаліях, каже посадовець, рівень знань здобувачів освіти справді страждає. І ця тенденція спостерігається ще з часів пандемії коронавірусу.

Відтак вже кілька років освітні заклади намагаються пристосуватись до надскладних умов роботи. Зокрема, розповідає директор Соколівської гімназії Василь Андріюк, цифровізують більшість навчальних процесів.

У звичному режимі почали працювати практично усі вищі та фахові передвищі навчальні заклади. Деякі, каже посадовиця Наталія Вітранюк – дистанційно, частина – офлайн.

Ще один виклик, який нині стоїть перед університетами та коледжами – це акредитація. Тож це питання освітяни теж обговорили під час заходу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua