Онлайн TV FM радіо FM пауза

Острови Мацзу — перша ціль Пекіна в разі вторгнення на Тайвань? Відео

Новини

На островах Мацзу, що належать Тайваню з 1949 року, з початку місяця обговорюють лише одну тему — загрозу вторгнення. Після того, як на Тайвань приїхали американські законодавці, Китай поблизу розпочав військові навчання. Тепер місцеві жителі вивчають тунелі й військові укріплення, збудовані ще за Холодної війни.

Мацзу — це архіпелаг із 19 острівців. Він лежить менш ніж за десять кілометрів від КНР. І це найближча точка до материка. Якщо спалахне воєнний конфлікт, ці острови, мабуть, стануть першою ціллю Пекіна.

Місцеві жителі стривожені, бо це місце дуже вразливе. Тутешніми вулицями розкидані модні кафе й бутик-готелі. На островах, як і раніше, багато туристів, яких приваблює природна краса острівців і їхнє воєнне минуле. Але багато місцевих жителів уже готуються до того, що доведеться взяти до рук зброю.

Тайвань — це частково визнана демократична держава. Комуністична влада КНР називає його своєю бунтівною провінцією. Напруженість у регіоні значно зросла, коли на острів прибула речник палати представників США Ненсі Пелосі. Вона стала найвищим американським чиновником, який приїхав до Тайваню за десятиліття.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua