Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Конгресі місцевих та регіональних влад говорили про навчання під час війни. Відео

Новини

Чиновники говорили про проблеми, які нині виникають та про їх вирішення. Відтак, йшлося про підвіз учнів до шкіл, дистанційне навчання тих, хто перебуває за кордоном та модернізацію харчоблоків.

Директор департаменту освіти й науки Івано-Франківської ОВА Віктор Кімакович каже, від початку війни до області переїхали 11 000 учнів з інших регіонів:

«На сьогоднішній час – 5 030 учнів з числа тимчасово переміщених осіб, навчається у закладах нашої області. І з самого початку ми зробили все для того, щоб інтегрувати дітей у навчальний процес, щоб це не стало для них стресом. Тому всі учні здобувають знання в очному режимі у наших закладах спільно з усіма нашими учнями».

При цьому майже 10 тисяч прикарпатських школярів виїхали та залишаються за кордоном.

«Після перемоги, нам треба щоб ці всі діти повернулися до нас і у них були відповідні знання. Спільно з Міністерством прикладаються великі зусилля, щоб український компонент, який складається з історії, української мови і літератури, подавати учням, які перебувають в різних країнах, щоб вони росли патріотами нашої держави. У нас всі діти охоплені різними формами навчання, також створені дистанційні класи в одній зі шкіл області, де всі бажаючі можуть отримати навчання».

З початку війни майже в усіх школах та дитсадках були організовані відповідні укриття. В тих школах, де в укриттях одночасно не можуть перебувати всі учні навчального закладу, організована змішана форма навчання.

Наразі на Прикарпатті 559 закладів загальної середньої освіти. Третина з них розташована у гірських районах.І одним з найбільших викликів нині, зазначає головний освітянин області Віктор Кімакович, є підвезення учнів до шкіл. Адже близько 23% автобусного парку під час війни було мобілізовано для військових потреб. Частково вдалось відновити парк спільно з Обласною радою і територіальними громадами.

Проблему із закупівлею шкільних автобусів планують вирішити у співпраці з державою.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua