Онлайн TV FM радіо FM пауза

Одразу три оновлені кабінети відкрили у Івано-Франківській поліклініці №5. Відео

Новини

Відремонтували та обладнали необхідним оснащенням приміщення лікаря-кардіолога, ендокринолога та кабінет профілактичних оглядів.

За словами директорки Центру медичної первинної допомоги Ольги Савчук, пацієнти поліклініки часто зверталися з проханнями перемістити кабінет кардіолога з третього поверху на перший:

«Ця локація є особливою, тому що всі пацієнти, які мають цукровий діабет чи першого, чи другого типу, вони мають серцево-судинну патологію і так сталося, що лікарі, які зараз приймають в одному кабінеті одна й та сама диспансерна група. Тому люди відразу звертаються до двох лікарів, це зручно і для пацієнтів, і для працівників».

Також для кабінету ЛОРа придбали апарат, який дозволяє визначати зниження або відсутність слуху у дорослих та дітей. І, що важливо, у новонароджених і немовлят.

«Діткам, які не пройшли скринінг в пологовому будинку або дітки, які отримали статус «скринінг не пройшов» на апараті отоакустичної емісії, дітки, які перебували в палаті інтенсивної терапії та передчасно народжені до 37-38 тижнів», – каже лікарка-отоларинголог СП «Міська поліклініка №5».

Медицина у Івано-Франківську продовжується розвиватися. І це є важливим процесом на сьогодні, – запевняє міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Медицина зараз дуже важлива, тому що насправді багато людей звертаються до лікарів. Ми розуміємо, що велика кількість психологічних травм, велика кількість неспокою, зважаючи на війну. Тому люди частіше звертаються з кардіологічними захворюваннями, з іншими патологіями, тому поліклініка витримує такий перший удар, коли людина себе не добре почуває, вона приходить в поліклініку, відповідно отримує консультацію і дуже важливо, щоби були якісні умови, щоби були можливості надавати адекватну допомогу».

Цього року, зазначила директорка Центру медичної первинної допомоги Ольга Савчук, заплановано ще ряд оновлень у поліклініках Івано-Франківська. Зокрема, це оновлення кабінетів та закупівля необхідного сучасного обладнання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua