Онлайн TV FM радіо FM пауза

Очільник Івано-Франківської громади Руслан Марцінків вирушив до наших захисників у зону бойових дій

Новини

У межах програми підтримки військовослужбовців міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повіз необхідні для боротьби з ворогом fpv-дрони, мавіки, РЕБи, багато інших корисних речей, а також відзнаки захисникам у переддень 33-ої річниці Незалежності України.

«Дуже важливо підтримувати хлопців, особливо перед Днем незалежності України, адже хлопці боронять незалежність нашої держави, і хочеться подякувати. Також веземо медалі для хлопців, щоби хлопці відчували підтримку з боку громади, і важливо, що Івано-Франківськ не зупиняється, підтримує, окрім таких волонтерських поїздок, ми щоденно передаємо дрони, передаємо мавіки, передаємо РЕБи, виплачуємо допомоги соціальні для військових. Тому чергова поїздка – дуже важливо, що вже 3-ій десяток поїздок уже з початку повномасштабного вторгнення. Загалом з 2014 року це такі регулярні поїздки, які ми здійснюємо до військових», – розповідає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Кожна поїздка на схід – це велика підготовка та закупівля всього необхідного. Найчастіше хлопцям потрібні саме безпілотні апарати та fpv-дрони. Згідно переліку всього, що просять військові, громада закуповує та доправляє на передову.

«Веземо ті речі, які найнеобхідніші і ті, в яких є потреба. Те, що хлопці замовили, те, відповідно і веземо. Поряд з тим, веземо ті ж самі речі, що кожного разу: це дрони, мавіки, розвідувальні дрони та fpv-шки. Наш маршрут це і Харківська область, Донецька область і Запорізький напрямок», – каже директор КП «Полігон ТПВ» Євген Данилюк.

Вже понад 7 тисяч дронів від початку року – стільки закупили та передали захисникам від Франківської громади. Окрім того, кожний франківець, який став на захист України, отримує матеріальну підтримку від громади.

«Ми закуповуємо не тільки fpv-дрони, не тільки Mavic, а й інші матеріали, які необхідні для наших Збройних сил. Минулого року ми закупили близько 800 дронів, цього року вже понад 7 тисяч дронів ми закупили, і це тільки fpv. В тому числі ми закуповуємо як Mavic, так і інші літальні апарати, надаємо матеріальну допомогу», – пояснює начальник управління з взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією та правоохоронними органами Олександр Петрів.

Під час поїздки Руслан Марцінків планує відвідати підрозділи, в яких несуть службу хлопці та дівчата нашої громади. Маршрут чималий: від Харківської області і до Запорізького напрямку.

«Це 42 бригада, це 4 танкова, це наша 10 гірсько-штурмова, 49 батальйон і танковий батальйон, це 79 десантно-штурмова бригада, завеземо нашому керівнику Муніципальної аварійно-рятувальної служби, який сьогодні служить в лавах прикордонників також допомогу. Також заїдемо в нашу 102 бригаду та 128 бригаду ТРО», – додає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua