Онлайн TV FM радіо FM пауза

Очільник Франківської громади Руслан Марцінків завітав на виробництво крафтової продукції

Новини

Уже традиційно очільник Франківської громади Руслан Марцінків щотижня відвідує місцевих підприємців. Цього разу завітав на виробництво крафтової продукції. Тут роблять вареники, пельмені, сирники, різні млинці та пироги. 

«Ідея створення якісних напівфабрикатів, які були б безпечні для малюків виникла понад три роки тому після народження своєї дитини», – каже власниця виробництва Олеся Залецька.


«Мала маленьку дитинку, була зайнята, хотіла зробити щось дуже крафтове, якісне. Таке, щоби не боялася купувати я, і не боялася продавати іншим людям. З цією метою створювалася «Мука», створювався цей крафтовий напівфабрикатМи працюємо в Івано-Франківську, по Львову, також у Калуші в нас є партнери, яким ми возимо товар. Стараємося охопити максимально західний регіон. Такими маленькими темпами ми ідемо до того, щоби масштабуватися, розширитися і показати, що такий напівфабрикат може бути якісним, може бути крафтовим і може бути безпечним», – розповіла власниця торгової марки «Мука» Олеся Залецька.

Щоби продукція вийшла справді, як домашня чітко дотримуються рецептури приготування. Маленькі гурмани, як тут розповідають, найбільше полюбляють кольорові пельмені, млинці з м’ясом та сезонні вареники з вишнею.

«Тому що вона робиться так як вдома, так, як для себе і розрахована на дітей. Все по-домашньому», – пояснює головний кухар зміни Світлана Ганиш.

У сталому розвитку крафтового бізнесу, як розповідають власники, суттєво допоміг грант розміром у 250 тисяч гривень. На ці кошти у цех придбали додаткове обладнання, яке суттєво спростило і пришвидшило виробництво.

«Закликаю підтримувати франківських підприємців. Таким чином ви даєте роботу людям, а це є сплата податків до місцевого бюджету, це також надзвичайно важливо. Тішуся, що такі підприємства розвиваються, збільшуються. Вже стають торговими марками, які розповсюджують не тільки в Івано-Франківську, а й по інших містах нашої держави. Тому бажаю успіху цьому підприємству. І ще раз закликаю: «Підтримай івано-франківське!»», – резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua