Онлайн TV FM радіо FM пауза

Обдаровані учні Івано-Франківської громади отримуватимуть стипендії з міського бюджету. Відео

153171 ou5tvg 38 1 - Обдаровані учні Івано-Франківської громади отримуватимуть стипендії з міського бюджету. Відео - rai.ua Новини

Упродовж року чотири десятки талановитих школярів отримуватимуть стипендії з міського бюджету. Одним з них став учень ліцею ім. Івана Пулюя Андрій Угринюк. Школяр спільно з друзями по гуртку робототехніки Центру освітніх інновацій винайшли дрон-міношукач. Саме за це досягнення Андрія й висунули на стипендію як кращого учня позашкільної освіти.

Гроші за свої знання також отримає й випускниця ліцею ім. Івана Пулюя Анна Ємчук. Найлегше дається, розповідає дівчина, «Правознавство». Відтак, школярка перемагала на предметних учнівських олімпіадах з цього предмету. Також є призеркою олімпіад з української мови і літератури та англійської мови. Анна каже, частину коштів, які отримуватиму за власні знання, віддасть на потреби військових.

Ще однією стипендіаткою стала учениця 11 класу ліцею ім. Романа Шухевича Софія Макар. Їй також до вподоби гуманітарні предмети: українська та англійська мови і географія. Отриману стипендію дівчина планує відкладати на майбутнє навчання. Вона мріє стати лікарем та хоче вступити до Івано-Франківського медуніверситету.

Очільниця департаменту освіти Вікторія Дротянко зазначає, що попри воєнний стан в країні, місто не могло «заморозити» ці стипендії для обдарованих учнів. Адже це заохочення вчитися ще наполегливіше.

Стипендії від міського голови чи міської ради виплачують щороку з 2017-го. Їх присвоюють найкращим та обдарованим у різних галузях учням шкіл, позашкільних закладів і вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Для того, щоб отримати гроші за знання, треба бути завжди активними, брати участь у різних олімпіадах та конкурсах, поглиблено вивчати предмети, які найбільше подобаються.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua