Онлайн TV FM радіо FM пауза

Недоторкані гробниці віком 4300 років знайшли в Єгипті. Відео

Новини

Гробниці, які не чіпали 4300 років, виявили в Саккарі, що за 25 кілометрів від столиці Єгипту. Їх знайшли біля піраміди Джосера. В одній гробниці на глибині 15 метрів знайшли вапняковий саркофаг із мумією. Останки належать людині, на ім’я Гекашепес.

Знайдені статуї лежали в різних гробницях. У першій поховано священнослужителя Хнумджедефу, який також перевіряв чиновників. Гробниця прикрашена розписом зі сценами повсякденного життя і належить до V династії. В іншій знайшов спочинок хранитель таємниць і помічник великого правителя палацу.

У Саккарі розташований некрополь Мемфіса — столиці Стародавнього царства. Загалом тут одинадцять царських пірамід. У них здебільшого поховані фараони VI династії, але є також і I та II династій. А центральне місце належить гробниці Джосера — фараона ІІІ династії.

Також недавно єгипетські археологи виявили десятки поховань епохи Нового царства в Долині царів у Луксорі. Гробницям понад 3500 років.

Наразі вчені шукають другу піраміду фараона Хуні. Припускають, що він звів її на острові Елефантіна на річці Ніл.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua