Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Не попередили»: венесуельських мігрантів почали депортувати з території США. Відео

Новини

Нелегальні мігранти з Венесуели незадоволені новою прикордонною політикою, яку ухвалили США й Мексика. Тепер Сполучені Штати Америки прийматимуть венесуельців, які легально подають заяви на статус біженця й прибувають до країни лише літаком.

А тих, хто переходить сухопутний кордон із Мексики, депортують назад на інший бік. Раніше їм переважно дозволяли залишитися. Тепер багато венесуельців, які чекали нагоди перебратися до США лісовими стежками, не розуміють, що їм робити.

Водночас США встановили ліміт: заяви на гуманітарний в’їзд можуть подати 24 тисячі венесуельців. Тож щойно нове правило почало діяти, за день депортували 300 венесуельців. Наступного дня — ще 200.

Останніми роками мільйони венесуельців залишили свою країну, рятуючись від корупції, економічних труднощів і політичних потрясінь. Водночас для них подорож до США — це небезпечний шлях через Центральну Америку й Мексику.

Цього року прикордонники затримали понад 150 тисяч венесуельців, які нелегально переходили до США.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua