Онлайн TV FM радіо FM пауза

Названо міста світу, які можуть піти під воду

Новини

Через кліматичні зміни, які зараз відбуваються з нашою планетою, можуть призвести до затоплення деяких міст. Науковці виділили уже першу шістку. Міста можуть піти під воду навіть у разі добре розвиненої системи водовідведення та каналізації.

Одне з перших міст, яке може піти під воду, експерти назвали Амстердам. Як пише India Times, попри всі заходи щодо захисту від повеней, місто стоїть на передовій глобального потепління та підвищення рівня моря.

Також затопити може іракське місто Перської затоки – Басра. Воно розташоване у заболоченій місцевості, що створює небезпеку затоплення.

Зміни клімату також зачеплять і Новий Орлеан у США. У місті існує система дамб, проте владі все одно доведеться докласти зусиль, щоб зберегти його від води протягом найближчих десяти років.

Крім того, під загрозою є італійська Венеція, яка йде під воду на 2 мм щороку. Також через підвищення рівня моря під воду може піти частина в’єтнамського Хошиміна. Якщо місто не буде затоплено, то жити в ньому буде небезпечно через шторми та повені. Під загрозою затоплення перебуває й індійське місто Калькутта.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua