Онлайн TV FM радіо FM пауза

У мінфіні США заявляють, що РФ через санкції може втратити $130 млрд цьогоріч

Помічник міністра фінансів США Деніел Глейзер під час слухань у Конгресі повідомив, що штрафні заходи, які запровадили США, призвели до значного відтоку капіталу з Росії і звели практично до нуля зростання російського ВВП. Про це повідомляє iPress із посиланням на Bloomberg Businessweek.

За даними, оприлюдненими Глейзером, відтік капіталу з Росії у 2014 році може досягти суми від $100 до $130 млрд. При цьому помічник міністра фінансів стверджує, що банк “Росія”, який керує значною частиною коштів оточення президента РФ Володимира Путіна, через санкції втратив $1 млрд.

Також країна-агресор вже відчула наслідки економічної політики США. Зокрема, помічник мінстра фінансів пов’язав із санкціями 13-відсоткове падіння курсу акцій на російській фондовій біржі і вимушений крок Центробанку, який витратив $50 млрд на підтримку рубля.

До того ж він наголосив, що вартість кредитів для Москви зросла настільки, що уряду країни довелося 23 квітня припинити продаж боргових зобов’язань.

Нагадаємо, 20 березня президент США Барак Обама розпорядився заморозити активи 20 російських чиновників і бізнесменів і заблокувати рахунки банку “Росія”.

Також 28 квітня США запровадили санкції проти семи депутатів Держдуми Росії та заморозили активи 17 компаній, які наближені до президента РФ Володимира Путіна й заборонили поставки високотехнологічних товарів, які Росія може застосувати у військових цілях.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua