Онлайн TV FM радіо FM пауза

Синтетичні кістки – реальність

На цій маленькій фабриці в Сан-Паулу – повно синтетичних стегон, гомілок та інших кісток, виготовлених з поліуретану. Їх використовують у навчальних закладах для викладання медицини, стоматології і ветеринарії. Студенти використовують їх для практикування у хірургії, виготовленні і приживленні зубних імлантатів та інших процедур.

“Це продукція, яка дає змогу зменшити кількість медичних помилок, сприяє розвитку навчального процесу з тим, щоб студенти вчилися виконувати свою роботу з більшою точністю і краще її контролювали”, – розповідає власник фабрики Паулу Коста е Сільва.

Підприємство працює на засаді кустарного виробництва, що дає змогу продавати продукцію за нижчими цінами. У виробництві зайнято приблизно 40 робітників, які експериментують з новими формами та комбінаціями матеріалів.

“Виготовлені нами кістки – дуже гнучкі. Ось, наприклад, череп: його можна розрізати на частини. Так само можна вчинити зі стегновою кісткою. Це надзвичайно зручно у навчальному процесі”, – додає Паулу Коста е Сільва.

Схожі компанії існують також у Швейцарії та Сполучених Штатах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua