Троє лондонських студентів-дизайнерів надихнулися техніками молекулярної гастрономії і створили перший у світі їстівний контейнер для води, подібний на міхур.
Такий контейнер можна легко і дешево виготовляти. При цьому він є достатньо міцним, гігієнічним і розкладається природнім шляхом.
Новостворена пляшка утримує воду в подвійній мембрані завдяки «сферифікації» — техніці надавання рідинам сферичної форми. Вперше її розробили у 1946-му році. Компаунд, виготовлений з коричневих водоростей і хлориду кальцію, створює гель навколо рідини. Поки контейнер формується, вода перебуває у формі льоду.
Замінивши у такий спосіб пластикові пляшки, дизайнери запевняють, що можна суттєво знизити ціну на воду, адже значну частину вартості чистої бутильованої води складає саме ціна пляшки. “Ooho” можна створити усього за 2 центи.
У їстівного міхура є лише один помітний недолік – невелика частина води з такої посудини залишиться на людині, одязі та столі. Однак він не дуже значний, якщо врахувати те, що з’явиться можливість раз і назавжди позбавитись від пластикових пляшок, якими засмічується навколишнє середовище.
Навіть у тому разі, якщо компанії-виробники чистої води не погодяться використовувати пляшки “Ooho”, дизайнери сподіваються, що люди захочуть створювати ці бульбашки самостійно. Технологія їхнього виробництва дуже проста й не вимагає жодних знань чи витрат. Цікаво, що “Ooho” вже став лауреатом другої щорічної премії Lexus Design Award.