Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сканер для мозку

Нові технології у галузії неврології приходять з Індонезії. Тамтешні вчені розробили новий метод сканування мозку, який дозволяє побачити електричні хвилі, що надсилаються мозком, і генерує все згодом в об‘ємну карту мозкової діяльності. Все відбувається в реальному часі.

Варсіто Пурво, який навчався у Японії, чотири роки тому заснував свій власний центр томографічних досліджень.

Дослідники стверджують, що їм належить світова першість у використанні чотиривимірної візуалізації мозку.

“Ми можемо записати мозкову діяльність на високій швидкості, починаючи від 32 тисяч пікселів одночасно, і задокументувати різні види діяльності у різних точках нашого мозку. Коли отримаємо 3D-дані з самого мозку, зможемо згодом перевести їх у формат 4D, щоб отримати всі дані про діяльність мозку”, – каже Варсіто Пурво.

Індонезійські вчені в даний час вивчають технологію, яка дасть змогу провести цифровий зв‘язок із людським мозком.

“Людина одягає ось такий шолом-сканер мозку, здатний зчитувати його дані. Шолом завантажуватиме цифрові дані мозку до клауд-сервера за допомогою інтернету. Звідти ці дані завантажуватимуться до шолому, що його носить інша людина, і пересилатимуться до його мозку. Такий сканер мозку робить цілком можливим у недалекому майбутньому зв‘язок між людським мозком, комп‘ютером та мозком іншої людини”, – розповідає далі Варсіто Пурво.

Роботу проведено у співпраці з Кіотським університетом у Японії. В разі успіху людський мозок зможе спілкуватися з комп“ютером або мозком іншої людини через Інтернет. Що й казати, сподівання – на рівні фантастики! Та життя іноді випереджає найсміливіші припущення.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua