Онлайн TV FM радіо FM пауза

Оновлений 3D-принтер спорудить вам будинок за 24 години

Експерти зробили сенсаційну заяву про створення новітнього 3D-принтера, друкований матеріал якого – це бетон, і який викличе справжній фурор в будівництві.

Дослідники стверджують, що цей принтер може побудувати справжнісінький будинок, площею 230 квадратних метрів, всього лише за добу роботи.

Творець цього чудо-пристрою – професор Берок Хошневіс, співробітник університету Південної Каліфорнії. Він розповів, як його творіння може за один день спорудити шар за шаром повноцінний будинок.

За повідомленнями MSN News, величезний робот цілком замінить будівельну бригаду, використовуючи вологий бетон, який подається з особливого наконечника і формує стіни майбутнього будинку згідно попередньо внесеної в комп’ютер програми.

Технологія володіє найпотужнішим потенціалом, що дозволяє повністю автоматизувати процес будови архітектурних споруд.

Неймовірно, але за допомогою даної технології можна створювати як окремі будівлі, так і цілі комплекси з різними дизайнами, причому за один раз. Більше того, кожна з таких будівель відразу ж буде оснащена всім необхідним (кондиціонером, електричною проводкою і водопровідною системою).

Дана технологія, як вважають експерти, найближчим часом буде використовуватися повсюдно, особливо в надзвичайних ситуаціях, а також для будівництва дешевого житла.

Варто відзначити, що крім іншого, таке будівництво набагато менше шкодить навколишньому середовищу і дозволяє значно економити на електроенергії.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua