Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дівчині інплантували новий череп, надрукований на 3D-принтері

Операцію провела група хірургів в Університетському медичному центрі Утрехта, вона тривала 23 години.

22 -річній дівчині з Нідерландів з хронічним захворюванням кісток — через що товщина її черепа збільшилася на 1,5-5 см, викликавши порушення зору та болі голови — зробили успішну пересадку верхньої частини черепної коробки, замінивши її на пластиковий імплантат, надрукований на 3D- принтері.

Сучасні технології буквально врятували дівчині життя. Її власний череп був настільки грубим, що в найближчому часі серйозні пошкодження мозку або смерть були б неминучі. Виправити проблему без пересадки органу в даному випадку було неможливим.

За словами представників університету, це перший в світі випадок пересадки черепа, який не був відторгнутий організмом. Імплантат виготовлений за індивідуальним замовленням з міцного напівпрозорого пластику, назва якого не називається. Після операції до пацієнтки повернувся зір, відсутні симптоми хвороби, пацієнтка повністю працездатна.

Фахівці й раніше друкували на 3D- принтері фрагменти черепа, але вперше їм вдалося пересадити настільки великий імплантат.

У майбутньому передбачається використовувати таку техніку для для реконструкції пошкоджених фрагментів черепа а також для заміни інших кісток в організмі людинию.

https://www.youtube.com/watch?v=IXcz3OdHSHk
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua