Онлайн TV FM радіо FM пауза

Астероїд пролетить повз Землю (Zrada Today)

У суботу, 10 серпня, астероїд 2006 QQ23 наблизиться до Землі, але пролетить повз нашу планету. Про це повідомляє CNN, передає Zrada today.
За словами фахівців з Управління з координації планетарної оборони NASA Ліндлі Джонсон і Келлі Фаст, жителям Землі нема чого боятися. Експерти відстежують так звані “об’єкти, близькі до Землі”, серед яких астероїди та комети, що обертаються навколо Сонця разом з іншими планетами.
Відстеження подібних об’єктів є частиною захисного механізму, який гарантує, що жоден з них не наблизиться надто близько до нашої планети.
Астероїд 2006 QQ23 має середній розмір – 569 метрів і наблизиться на відстань близько 8 млн км. Для порівняння, висота найвищого у світі хмарочоса Бурдж-Халіфа становить 828 метрів, а Емпайр-стейт-білдінг в США – 381 метр.
Джонсон підкреслює, що астероїди такого ж розміру проходять повз Землю приблизно пів дюжини разів на рік. Астероїд 2006 QQ23 має довжину менше кілометра, а найбільший з відомих астероїдів, що обертаються навколо Сонця, досягає в довжину 33 км.
Також експерти додають, що програма NASA зареєструвала близько 900 астероїдів з діаметром понад кілометр, які також обертаються навколо Сонця. На даний момент експерти поки не знайшли жодного об’єкта, який міг би зіткнутися з Землею. Правда, твердження стосується тільки тих астероїдів, про яких знають вчені.


А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua