Онлайн TV FM радіо FM пауза

Наступного року Івано-Франківська громада збільшить підтримку наших захисників. Відео

groshi viiskovym - Наступного року Івано-Франківська громада збільшить підтримку наших захисників. Відео - rai.ua Новини

До розгляду на черговій сесії вже готова програма матеріальної допомоги військовим громади. У новому документі суттєво збільшена сума виплат на спорядження, оплата комунальних послуг та реабілітацію військових.

«Перша матеріальна допомога – це буде в розмірі 50 тисяч на амуніцію для військових, які беруть безпосередню участь у бойових діях. І друга – це є всім нашим військовим, які служать, наприклад, в Рівненській, Вінницькій областях, або ж на кордоні з білоруссю, де ми так само бачимо, що можуть бути звідти провокації, або може бути, не дай Бог, наступ. Ці військовослужбовці отримають 20 тисяч гривень по довідці №6», – розповів директор департаменту по взаємодії зі ЗСУ, Нацгвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями Руслан Гайда.

Цього місяця програму мають затвердити. І вже з 1 січня військовослужбовці зможуть подавати документи у будь-яке відділення ЦНАПу Івано-Франківської громади.

«Також збільшуємо програму щодо доплат пораненим, тобто це 30 тисяч і 10 тисяч на реабілітацію, а збільшуємо програму відшкодування житлово-комунальних послуг. Зокрема, ті, хто не мають статусу УБД, буде 5 тисяч гривень, ну і 25% покриває місто, 75% покриває держава», – прокоментував голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

За словами директора Департаменту соціальної політики Василя Семанюка у громаді також розробили програму підтримки і відновлення захисників та захисниць. З наступного року планують виплати тим, кому необхідна реабілітація:

«Наразі ми готуємо проект рішення виконкому. Обов’язково має бути якийсь документ про те, що людина потребує медичної реабілітації. Або, якщо це буде психологічна, то зараз в нас в проекті передбачено, що будуть таке направлення видавати психологи нашого комунального закладу «Дім воїна».

Також наступного року будуть збережені виплати до Дня народження дітям військовослужбовців та кошти для новонароджених, батьки яких захищають нашу країну.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua