Онлайн TV FM радіо FM пауза

Надходження в місцевий бюджет з оренди землі збільшились у 8 разів. Відео

Новини

Від початку 2023 року Департаментом комунальних ресурсів та сільського господарства забезпечено надходження коштів до бюджету від продажу права оренди землі на аукціонах в сумі понад 3 млн гривень, що у 8 разів перевищує показник минулого року.

Окрім аукціонних земельних ділянок посадовці також адмініструють договори оренди землі на території Івано-Франківська. Станом на перше вересня на обліку перебувають понад тисячу діючих договорів.

Якщо брати до уваги оренду нежитлових приміщень комунальної власності, то за словами директора департаменту Миколи Вітенка, надходження до місцевого бюджету на 20% зросла в порівнянні з минулим роком.

Також, за постановою Кабінету міністрів від 27 травня 2022 року № 634 договори на оренду комунального майна, строк дії яких завершується у період воєнного часу, вважаються автоматично продовженими, проте на думку департаменту, така правова норма потребує змін.

Тому, проаналізувавши надходження до місцевого бюджету від оренди та продажу землі, показники значно перевищують минулорічні, наголосили посадовці, що сприяє неабиякому розвитку економіки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua