Онлайн TV FM радіо FM пауза

Go_A та вистави драмтеатру: на Верховинщині відгримів фестиваль Via Carpatia 2021. Відео

Новини

«Капітал свободи: 30 років культурної незалежності», – саме під таким гаслом у Криворівні на Верховинщині пройшов міжнародний форум Via Carpatia 2021. Українські та європейські інтелектуали, політики, громадські діячі та митці обговорювали культуру в контексті незалежності України, її становлення за останні 30 років, а також перспективи. Насиченим видався заключний день форуму «Via Carpatia». 

Задля розвитку туризму тутешні активісти співпрацюють з іншими регіонами нашої держави, а також – з європейськими країнами.

Також у рамках форуму відкрили виставку «Світочі Гуцульщини». У місцевому музеї представили близько півсотні картин написаних подружжям Рибенчуків. На цих полотнах – люди, які в різний період популяризували гуцульський край. Серед них – Іван Попович, Петро Шекерик-Доників, Станіслав Вінценз та інші. А ще на картинах – сучасні діти гір.

Вечірня програма фестивалю зібрала тисячі прихильників Івано-Франківського драмтеатру та  гурту «Hutsul Planet». До слова, для останніх – це дебютний виступ на великій сцені.

Музичне дійство у Верховині тривало до пізнього вечора – горяни та туристи запалювали під вже відомі та нові хіти учасників євробачення гурту «Go_A».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua