Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Венеційському кінофестивалі показали фільм про війну в Україні. Відео

Новини

У середу, 7 вересня, у Венеції відбулася світова прем’єра документального фільму «Свобода у вогні: Боротьба України за свободу». Стрічка ізраїльсько-американського режисера російського походження Євгена Афінеєвського показує, як війна в Україні впливає на звичайних людей.

Попри те, що бойові дії ще не закінчилися, режисер каже, що важливо вже зараз негайно почати розповідати історії цієї війни. Одна з героїнь «Свободи у вогні», журналістка Наталія Нагорна, розповіла, що приїхавши до Венеції після місяців репортажів з української передової, вона ніби потрапила до іншої реальності.

Документальна стрічка є продовженням фільму Афінеєвського, номінованого на «Оскар» у 2015 році, «Зима у вогні: Боротьба України за свободу». Він розповідає про масштабні вуличні протести, унаслідок яких було повалено проросійського президента Віктора Януковича у 2014 році.

Цьогоріч Україна посіла важливе місце на Венеційському кінофестивалі. 31 серпня на церемонії відкриття онлайн виступив президент Володимир Зеленський. Він закликав кінематографістів не відвертатися від війни, яку розв’язала Росія, щоб кожна країна мала чітке уявлення, що переживає зараз Україна.

79-й Венеційський міжнародний кінофестиваль триватиме до 10 вересня.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua