Онлайн TV FM радіо FM пауза

На українсько-польському кордоні зростають черги вантажівок. Відео

Новини

Черга з вантажівок до пункту контролю «Ягодин» на кордоні з Польщею цього тижня перевищила 45 кілометрів. Про це на своїй сторінці в телеграмі повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм.

За його словами, головна причина — низька ефективність роботи польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль. Критично низька пропускна здатність КПП призводить до того, що всі вантажі стоять у чергах від 7 до 10 днів. Здебільшого це зерно й продукти, які йдуть на експорт.

Водночас водіям доводиться пристосовуватися до життя в чергах. Вони розвішують на вантажівках свій випраний одяг, використовують ящики для інструментів як кухню і їдять прямо біля машин.

Через війну більшість вантажів з України вивозять автотранспортом. Найбільше навантаження припадає на польський напрямок, оскільки ця країна має морські порти. Проте, за словами Мустафи Найєма, КПП Польщі виявилися до цього не готовими.

У Міністерстві інфраструктури України підрахували, що такі затори завдають перевізникам від 2 до 3 тисяч євро збитків із кожного транспортного засобу, а для всього сектору — щомісяця десятки мільйонів доларів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua