Онлайн TV FM радіо FM пауза

На території Палацу Потоцьких відкриють інтерактивний музей «Місто і зброя». Відео

screenshot 40 4 - На території Палацу Потоцьких відкриють інтерактивний музей «Місто і зброя». Відео - rai.ua Новини

Щоб українці мали змогу поглибити свої знання про історичне минуле в Івано-Франківську на території Палацу Потоцьких відкриють інтерактивний музей «Місто і зброя». Проєкт реалізували в рамках співпраці з європейськими партнерами в рамках транскордонної програми «Назад до наших спільних коренів».

За словами директора підприємства, Володимира Гайдара, експонати поділятимуть на чотири періоди, аби показати оборонну сторону нашого краю: заснування, Перша світова війна,Друга світова війна і наше сьогодення. Представлені експонати будуть репліками з найтиповіших видів зброї – по одному на кожен період.

Проєкт створений задля демонстрації нематеріальної спадщини та щоб українці поглиблювали знання про своє історичне минуле, каже координаторка Юлії Баволяк.

«Ми хотіли створити таке середовище, яке стимулюватиме відвідувачів думати і розвивати ідеї стосовно того, що зброя для нас означає. Це все ми підготували в такому контексті, що інформація передаватиметься через різні історичні події від створення міста Станіславова і до тепер».

Над створенням проєкту команда працювала з 2017 року. Вони розробляли стратегію та працювали над організаційними питаннями, а фінансову сторону взяв на себе Європейський союз.

До слова, інтерактивний музей «Місто і зброя» розпочне свою роботу на початку 2024 року, кажуть організатори.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua