Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті зросла захворюваність на туберкульоз. Відео

Новини

Захворюваність зросла на 20%. Торік на Прикарпатті було зареєстровано майже чотири сотні випадків туберкульозу органів дихання. На майже 20% збільшується й кількість бактеріологічно підтверджених форм туберкульозу органів дихання. І на 21% – туберкульозу легень. Така статистика – серед дорослого населення. Натомість захворюваність на туберкульоз органів дихання у дітей торік знизилась.

Збільшення захворюваності на туберкульоз, зазначає експертка Департаменту охорони здоров’я з фтизіатрії Леся Манів, пов’язане й з повномасштабним вторгненням.

Погіршення цієї статистики на Прикарпатті виникло й через велику кількість переселенців, які, уточнює медик, переїхали з регіонів з найвищим рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні.   

За два місяці 2023 року вже зареєстровано понад дев’ять десятків випадків туберкульозу. Відтак у порівнянні з аналогічним періодом минулого року захворюваність зросла на 33 випадки. Серед дітей найбільше хворих цьогоріч зафіксовано у Коломийському та Надвірнянському районах. Також збільшилась кількість рецидивів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua