Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Богородчанщині відновлять австрійські доти часів Першої світової. Відео

Новини

На Прикарпатті відновлять австрійські доти часів Першої світової. Йдеться про велику оборонну лінію часів Першої світової війни, яка має стати частиною туристичної локації у селі Богрівка, що на Богородчанщині.

Шанобливе ставлення до історії демонструє й стан цієї доти. Історик Василь Тимків каже, столітня давність їх майже не зруйнувала. Тож основне завдання  – зберегти автентичний вигляд та запобігти руйнуванню.

Ідея цього проєкту зріла 10 років. Проте він напрочуд перспективний, кажуть його розробники. Адже дозволить розвинути у Богрівці зелений туризм, інфраструктуру краю й залишить людей на місці. Місцеві кажуть, тут є що показати туристам.

Окрім цього, до історичної локації планують провести веломаршрут з Івано-Франківська.

Проєкт здійснюється у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яку реалізує Асоціація “Єврорегіон Карпати – Україна” у рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку». На його реалізацію з державного бюджету виділили 250 тисяч гривень

А яка ваша реакція?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua