Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті тривають роботи з відновлення електропостачання

Новини

Унаслідок сильного буревію, що пройшов на території Івано-Франківської області на вихідних, десятки опор пошкоджені та потребують заміни. Аналогічна ситуація з повітряними лініями електропередачі.

Найскладнішою ситуація залишається у Косівському та Верховинському районах. Станом на 30 жовтня у Косівському районі потрібно замінити більше 70 опор, у Верховинському – 34. Працівники АТ «Прикарпаттяобленерго» вже не одну добу продовжують ліквідовувати наслідки стихії. Зокрема, до енергетиків з філії «Карпатська» доєдналися також фахівці виробничих дільниць Лисецької, Коршівської, Отинійської та Городенківської бригад.

“На заміну всіх електроопор необхідний ще не один день, оскільки обсяг робіт чималий,” – повідомляють у Прикарпаттяобленерго, пише РАІ. Також виконання робіт ускладнено рельєфністю території. Багато повалених опор розташовано на гірських вершинах, куди проблематично дістатися спецтехніці, тому здебільшого нові опори та необхідні інструменти до відповідного робочого місця доставляють вручну. Наприклад, до деяких об’єктів енергетикам потрібно підніматися до 4-х годин часу, після чого проводити всі необхідні заходи із заміни електроопор.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua