Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті добровольці взялися допомагати рятувальникам у їхній роботі. Відео

Новини

На Прикарпатті добровольці взялися допомагати рятувальникам у їхній роботі. Адже вчасно їм доїхати до місця займання горами та бездоріжжям – просто нереально. Тому шланги в руки взяли й звичайні сільські чоловіки.

Від Прокурави до найближчого райцентру – Косова- понад двадцять кілометрів горами та бездоріжжям. Районним рятувальникам потрібно щонайменше сорок хвилин, аби здолати цю відстань. Для пожежі – це надто довго. На допомогу їм прийшли місцеві й створили тут добровільну пожежну команду, йдеться в сюжеті ТРК “РАІ”.

Автомобіль та перші необхідні знання подарували обласні рятувальники. Форму – частково купили самі селяни, частково з нею допоміг польський проєкт, в рамках якого і створили команду. Витрати на решту пожежних обладунків поділили між собою селяни та навіть туристи, які приїжджають у гірське село на відпочинок.

У сільській пожежній команді – наразі вже 15 добровольців. Хтось один чергує цілодобово. І як тільки стається біда, хлопці збираються за лічені хвилини. За рік, відколи існує команда, хлопці погасили вже з десяток пожеж.

Деталі – у сюжеті:

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua