Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті викрили злочинну групу, яка постачала наркотики до СІЗО

Новини

Правоохоронці викрили протиправну діяльність організованої групи осіб, які перебувають у місцевій установі виконання покарань. Організував канал постачання наркотичних засобів до виправної установи 38-річний так званий «смотрящий за общаком». Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Виконавці на волі відповідали за придбання та доставку наркотичних засобів. Вони маскували наркотики у товарах загального вжитку та приносили до СІЗО у вигляді передач засудженим. Після отримання пакунків члени угруповання розповсюджували заборонені речовини серед утриманців виправної установи.
Протягом квітня-липня цього року правоохоронці задокументували 7 епізодів передачі наркотичних засобів до слідчого ізолятора, зокрема у мандаринах. Після проведення експертизи встановлено, що у продуктах харчування виявлено заборонену речовину — бупренорфін, що викликає опіоїдну залежність.

У ході слідства, правоохоронці вилучили наркотичні речовини («солі», «ксанекс», «марки») та саморобні пристрої для їх вживання, шприци з рідиною білого кольору, таблетки бупренорфіну, мобільні телефони, банківські карти, а також «чорнові» записи.

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області чотирьом особам — співорганізаторам злочинної діяльності й основним виконавцям — повідомлено про підозру. За незаконне зберігання та збут наркотичних засобів фігурантам загрожує до 12-ти років за ґратами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua