Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Коломийщині відкрили меморіальну дошку авторові пісні “Гуцулка Ксеня”. Відео

Новини

Він створив чимало музичних творів та його пісня «Гуцулка Ксеня» відома у всьому світі. У Балинцях, Коломийського району, до 125-річчя від дня народження відомого композитора Ярослава Барнича на стіні ліцею, який носить його ім’я, відкрили меморіальну дошку.

Цю пісню називають ще “Гуцульським танго”. За однією із версій, дівчиною-прообразом героїні пісні була вродлива Ксеня Клиновська з Небилова. Потім автор написав ще оперу, яку назвав “Гуцулка Ксеня”. До Балинців, що наразу у складі Заболотівської ТГ, завітало чимало гостей. Представники влади нагородили присутніх грамотами та подяками.

Голова Заболотівської територіальної громади Петро Маліборський зазначив, що саме балинецька земля має багато талановитих уродженців.

Також того дня відбулася і науково-практична конференція. На заході мистецтвознавці та науковці розповіли про невідомі події із життя легендарного краянина. Надалі у населеному пункті планують створити музей відомого односельця.

А яка ваша реакція?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua