Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Калущині у селі Вістова літній табір «Лімниця» відкрив свої двері для першої таборової зміни

Новини

Першу таборову зміну відкрили у комунальному таборі «Лімниця», що у селі Вістова Калуського району. Там 14 днів відпочиватимуть 105 дітей пільгових категорій з числа військових, загиблих, та поранених.

Першу зміну урочисто відкрили 12 червня, однак юні відпочивальники вже встигли освоїтися, познайомитися з однолітками та потоваришувати, адже до табору вони приїхали на кілька днів раніше. 12-річний Назар Самбуров – син полеглого Героя з Івано-Франківська Олега Самбурова. Хлопчик у таборі «Лімниця» вперше, однак початок відпочинку, зізнається, веселий та дружній. 

«Тут дуже весело, дискотеки вечорами дуже класні. Вожаті суворі, але дуже прикольні», – розповідає син полеглого Героя Назар Самбуров.

Знайти друзів та весело провести шкільні канікули – те, що очікують від таборування у «Лімниці» відпочивальники. Кажуть, що програма насичена, а виховники молоді та дуже креативні. 

12-річний Євген Безпалько у «Лімниці» вже втретє. Розповідає, що чекав на відкриття цієї зміни цілих 2 роки. Адже через пандемію та російське вторгнення, табір не працював. 

«Суперсько, дуже хороший табір, завжди хочу сюди їхати, але через війну і через те, що був коронавірус, два чи три роки не було його і було сумно. Тут є спортивні ігри, квести, кожен день щось нове. Ми кудись ідемо, якісь ігри є, цікаво дуже», – ділиться враженнями син загиблого Героя Євген Безпалько.

Харчування у таборі 5-разове. На радощі та хороший настрій у таборі безліміт. Щодня відпочивальники готують цікаві концертні номери, малюють, вигадують, фантазують та розважаються. Попереду, каже директорка табору, цікаві походи та екскурсії. 

«Чекає дуже активна і насичена програма. Чекаємо тільки сприяння погодніх умов, бо це для нас важливо. Відпочивають у нас зараз 102 дитинки. Це є 75 дітей пільгових категорій: діти військових загиблих та поранених. 20 діток є з міста Попасної і двоє дітей з Кремінної. В нас заплановані екскурсії на Скелі Довбуша і в Галицький заповідник. Відповідно туди ми будемо вести дітей, але знову ж таки чекатимемо сприятливих погодніх умов»,– планує директорка позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Лімниця» Лідія Сворак.

Від початку червня до кінця серпня в таборі «Лімниця» планують прийняти близько 1000 дітей. Однак першу таборову зміну вирішили зробити особливою. Важливо, щоби дітки, чиї батьки стали на захист країни, у першу чергу мали можливість відпочити та оздоровитись. 

«Тішимось, що табір запрацював цього року. На жаль, два роки табір не працював. Зараз запрацював і є можливість 5 змін прийняти дітей. Тішимося, що діти мають змогу оздоровлюватися, навіть в умовах війни. Що мають можливість поїхати, мати повноцінну зміну, 14 днів з гарними вихователями, в гарній атмосфері, на природі мати можливість відпочити», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Під час повітряної тривоги усі відпочивальники тут у безпеці. В таборі функціонують два облаштовані укриття, які можуть вмістити 160 дітей одночасно. А тому відпочинок у комунальному таборі «Лімниця» не лише цікавий, але й безпечний. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua