Онлайн TV FM радіо FM пауза

На які виплати можуть розраховувати захисники та їхні родини в Івано-Фрнківську. Відео

виплати військовим Новини

Для захисників України в межах громади діє програма, за якою вони і їхні сім’ї можуть отримати соціальні виплати. Зокрема, військовослужбовцям, що отримали поранення у російсько-українській війні виплачується допомога на лікування. Директор департаменту соціальної політики, Василь Семанюк розповідає, що станом на теперішній час даною допомогою скористалося понад 500 військовослужбовців.

“В разі якщо ці поранення є важкі, то нашими медиками опрацьовується і ця сума може бути відповідно значно більшою, тому 252 військовослужбовці вже отримали виплати на загальну суму 7 650 000 грн”.

Дбають не лише про військових, що беруть безпосередню участь у бойових діях, а й про їхні сім’ї. До прикладу, виплачується матеріальна допомога з нагоди дня народження дітей до 18 років та у зв’язку із народженням дитини.

“Допомога надається в розмірі 500 грн, але якщо це дитина з багатодітної сім’ї, або хтось із батьків має інвалідність, то виплачується 2000 грн. Також в нас діє програма підтримки народження – одноразова допомога у зв’язку із народженням дитини становить 20 тис грн, а якщо хтось із батьків бере безпосередньо участь в бойових діях, то допомога складає 50 тис грн”.

Крім того, продовжує працювати міська програма соціального захисту членів сімей загиблих військовослужбовців, яка запроваджена ще у 2014 році.

“В разі загибелі наших захисників надається одноразова допомога родині в розмірі 100 тис грн, з 2022 року за новою програмою така допомога надається членам сімей зниклих безвісти Захисників України”.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення загальна сума допомоги військовслужбовцям та їхнім сім’ям становить понад 350 мільйонів гривень, кажуть посадовці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua