Онлайн TV FM радіо FM пауза

На фасаді ліцею імені Івана Пулюя відкрили анотаційні дошки трьом загиблим Героям. Відео

Новини

На фасаді франківського ліцею імені Івана Пулюя відкрили Анотаційні дошки трьом загиблим Героям. Гнат Тарасюк, Павло Панфілов та Володимир Третяк свого часу навчалися у ліцеї імені Івана Пулюя.

Гнат Тарасюк Служив у 126 окремій бригаді ТРО. Був штурмовиком. 13 серпня 2023 року під час штурму лівого берега Дніпра в Херсоні отримав смертельне поранення.  

«Син був мій чудовий, прекрасний, добрий», – так говорить про свого сина, загиблого Героя Гната Гната Тарасюка батько Ігор Тарасюк.

Про своє перше і єдине кохання, яке забрала росія розповідає дружина загиблого Героя Володимира Третяка Ольга. Упродовж 15 років чоловік працював асистентом кафедри біології та екології ПНУ. 27 лютого 2022 року був мобілізований і направлений на навчання у Яворів. 13 березня Володимир Третяк отримав смертельне поранення на Яворівському полігоні.

«Він раніше говорив про те, що я відчуваю, що я маю зробити щось велике і важливе. І це мій обов’язок. Він був найкращим. Був дуже особливою людиною. Він був дуже світлим, дуже теплим і дуже добрим. Найкращим батьком, чоловіком і сином», – розповідає про загиблого Героя Володимира Третяка дружина Ольга Третяк.

Відомий франківський спортсмен Павло Панфілов з початку Великої війни вступив до лав Київського ТРО. Далі продовжував службу у Харкові, де на той час тривали тяжкі бої на Ізюмському напрямку. 11 вересня 2022 року о 5-й ранку Павло Панфілов на позивний «Вікінг» підняв український прапор над державною будівлею міста Ізюм.

«Після Ізюму вони знову були в Харкові, і він знову ж попросився в Бахмут. Прийшов до свого командування, і сказав: «Я хочу, хлопці гинуть, якщо ми зі своїми хлопцями не поїдемо на Бахмут, я перевожусь в іншу частину». І після виконання бойового завдання, вони виїжджали з Бахмута, зупинились і ворожий дрон наздогнав мою дитину 23 лютого 2023 року. Йому було 27 років», – мати загиблого Героя Павла Панфілова Вікторія Панфілова.

Франківськ пам’ятатиме кожного убитого москвою Героя, запевняє очільник громади Руслан Марцінків. Саме з метою збереження пам’яті про кожного борця за незалежність нашої країни у громаді діє програма «Івано-Франківськ – місто Героїв».

«Важливо пам’ятати про наших Героїв, які показують приклад всьому нашому суспільству, що за свою державу треба боротися. І дуже важливо, що у межах програми «Івано-Франківськ – місто Героїв», ми продовжуємо вшановувати пам’ять анотаційними дошками, різними заходами, книжками, алеями слави для того, щоби ця пам’ять була довгою і була завжди», – переконаний Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua